СДС-Бургас избра да отбележи рождения ден на партията, като представи най-младия член на Националния изпълнителен съвет. Това е 28-годишният Дончо Златев, който гради партийната си кариера в Бургас. Сините отбелязват 29 години от създаването на Съюза на демократичните сили. Амбицията, която си поставят е да убедят вярващите в СДС да гласуват за тях.

„Според едно от последните проучвания се оказа, че близо 10% от анкетираните вярват в нас. Когато дойде време за гласуване обаче, ние събираме около 1%. Повечето хора не гласуват за малка партия, за да не се загуби гласа им. Нашата цел е да убедим вярващите в нас да ни дадат гласа си“, коментира Дончо Златев.

Едно от първите обещания, които най-младият член на НИС на СДС смята да изпълни е, създаването на Граждански съвет, който да работи към регионалния представител.

Доц. Пенка Георгиева – доказан специалист и университетски преподавател ще е част от Гражданския съвет. В него влизат още математикът  Красимир Коларов , юристът Ваня Кирязова, директори на училища и учители от Бургас, Стара Загора и Сливен, които не са партийни членове, но са дясномислещи.

Бургаската структура на СДС е и с категоричната позиция, че на следващите избори партията не трябва да се явява самостоятелно, а в коалиция. „Преди това обаче трябва да изчистим нашите приоритети и каузи вътре в СДС“, коментира още Дончо Златев. Той и колегите му са на мнение, че десните и дясноцентриски партии могат да се обединят и да направят успешна коалиция, ако стъпят на здрава идейна основа.

На представянето днес присъстваха областният председател на СДС-Бургас д-р Георги Митев и общинските съветници Тошко Иванов и Станимир Апостолов.