На разширен съвет снощи СДС Бургас избра трима зам.-председатели на областната структура на партията, оглавявана от д-р Георги Митев, съобщиха от СДС Бургас. 

Те бяха избрани с пълно единодушие, като всеки от тях е представител на различна местна структура. Това са:  Димитър Петров от СДС – Камено, когото  много хора познават и като зам.-кмет в града, Росен Грозев от СДС – Поморие и Славка Иванова от СДС-Бургас.

„Радвам се, защото избрахме млади и мотивирани личности. Всеки от тях познава своята структура отлично и ще помогне за това СДС Бургас да работи като един механизъм на областно ниво”, каза д-р Георги Митев. 

Снощи бяха избрани и делегатите за регионална конференция, на която ще бъде избран представителят в НИС от Югоизточен регион. Право на глас от Бургаска област имат 21 души. Сред тях са лицето на сините в Бургас Костадин Марков, както и Вълчо Чолаков, които снощи присъстваха на разширения съвет.

Номинацията за представител в НИС от Югоизточен регион е младата надежда Дончо Златев, който, въпреки годините си, притежава завиден политически опит. Неговата кандидатура е подкрепена от структурите в Бургас и Сливен.

Той е познат и като лидер на младежкото СДС. В последния месец Дончо Златев осъществи редица срещи с ръководствата на партията по места и представи своите виждания за развитието й.

„Като мои основни приоритети аз виждам укрепване на структурите, подмладяване на партията и привличане на повече експерти и доказани професионалисти, които се ползват с широко обществено доверие. Според мен, регионалният представител трябва да бъде активен участник в създаването и утвърждаването на политики на СДС в национален и регионален план”, заявява Златев.