Общинският съветник от ДПС в Айтос Салих Метраш напусна партията. Плановете на Митраш са да бъде независим общински съветник. Публикуваме заявлението му без редакторска намеса.

Gramofona.com дава възможност за право на отговор на всеки, който се чувства засегнат в писмото на г-н Салих Метраш.

 

До

Председателя на Общ.Съвет на ДПС

Град Айтос

Г-н Ружди Хасан

 

Копие До

Председателя на Обл.Съвет на ДПС

Град Бургас

Г-н Ахмед Сюлейман

 

ЗАЯВЛЕНИЕ

 

От Салих Мехмед Метраш - Общ. Съветник

от ДПС в общински съвет на община Айтос

Относно: мотиви за напускане на ДПС и оставането ми като независим общински съветник.

                Уважаеми Господа,

От месец Декември 2015 г. в ДПС настъпиха промени, които объркаха редовите симпатизанти на партията. Объркани са от неясните мотиви с които бе изключен Лютви Местан и най-вече твърдението, че е национален предател, нещо в което са обвинявани хиляди български мюсюлмани от десетилетия насам от крайни националистически и антимюсюлмански кръгове. А защо да е предател? Заради една декларация, която бе възприета като порицание на руската агресия!? Всъщност на мен все още не ми стана ясно д-р Ахмед Доган и ЦС на ДПС каква позиция имат по отношение на руската агресия на Путин, която доведе до избиването на стотици мирни тюркмени в Сирия?  Именно поради това объркани и затруднени да обяснят случващото се, са и структурите. Колкото и да повтаря Съпредседателя г-н Рушен Риза, че структурите са стабилни, единни и лоялни на партията, че ДПС разполага със структура – цяла армия от 5 000 човека, дали би бил така смел и сигурен да се надява и на 500 000 последователи на тези структури, наричани още „колективно тяло”?!

Защото след емблематичният за цяла България въпрос „КОЙ?”, избирателя на ДПС вече задава и един друг въпрос „КАКВО?”. Какво е ДПС? Какви са хората в структурите? ДПС – партия и носител на кауза ли е или фирма? А структурите – колективно тяло ли са или корпоративно тяло на тази фирма?

Не мога да се съглася и с другия съпредседател г-н Четин Казак, който на последната редовна областна конференция в Бургас изказа мнение, пардон – не мнение, а твърдение, защото в ДПС мнение не бива да имаш. Почетният Мислител мисли вместо всички нас, защото Той бил Изключителен Визионер. А защо тогава не предвиди, че Местан не става за председател, а лично го предложи. Та г-н Казак вметна, че г-н Местан бил свален от поста Председател и изключен от ДПС заради поредица от грешки и пропуски, и най-вече поради авторитарното си управление. Зададе и въпроса защо г-н Местан критикува ДПС едва след като е изключен. Не е ли виждал преди това проблемите? Но и никой не посмя да зададе въпрос на г-н Казак защо чак след изключването на Местан го критикува за авторитарно поведение. Не го ли е виждал преди това?!?

Не е прав г-н Казак и като казва, че е недостойно това което прави г-н Местан сега. Че Местан бил дал клетва да не се опълчва срещу ДПС. А беше ли достоен начина по който го свалиха от Председателското място и изключен от партията? Без да бъде допуснат на това, определяно от някои анализатори като предателско мероприятие, без право на последна дума!

Напротив, аз и много други хора мислим, че достойнството изисква да се държиш мъжки, а не да се покриваш или да изчезнеш. Това, което в момента прави Местан само доказва, че е човек на честта. Че има идеи. Че има свое собствено мислене. Че може да е лидер, а не сляпо да следва Естествения лидер.

За г-н Карадайъ няма да кажа нищо. Той сам си казва всичко. Но и аз му казвам, че не мога да приема за мой лидер, човек, който е анти-съседски настроен. С говоренето против Турция какво очаква да постигне все още не сме разбрали?

 Не мога да проумея още защо „многоуважаваният” от всички Сабри Бей обвинява народният представител Хюсеин Хафъзов, че не е успял да намери гроба на брат му. Най-напред го омаловажава, като казва че отскоро е в политиката, а после му дири сметка за това, което Най-Големия Шеф трябваше да направи, но не направи вече 26 години.

Разбирам го Сабри бей! Изстрадал е! Много е изстрадал! Както не само той, а и много други. Много. Хиляди. Стотици хиляди. Разбити съдби, Разделени семейства. И още, и още! Но защо търси сметка от Хафъзов за несъстоялото се възмездие или най-малкото разкриване на истината? Много по-лесно ще бъде на Сабри Бей да се обърне към Доган, а той от своя страна към Димитър Иванов – Гестапото, който като бивш началник на Шести отдел на Шесто управление на ДС е съучастник и поради това виновен за всички съдби на т. нар. Възродителен процес, а не само да получава орден за държавническо поведение от него.

От мен да знаете – една препоръка:

Не сипете негативи по адрес на Хафъзов. Той е Машина, Валяк…! Другите, опълчили се срещу идейната подмяна на ДПС може и да не са успели, но щом в екипа на Местан е Хюсеин Хафъзов – край с ДПС. Валяка мачка. Защото той е искрен. Той работи за електората. И докато Вашият само може да улавя резонанси, Хафъзов може и да ги създава!

И моля да ме извинят всички изказали се на областната конференция (Дурхан, Четин, Камен, Несрин и т.н.), но не приемам Хафъзов за парашутист. Нима, докато беше в Главно Мюфтийство цели седем години не работи в защита интересите на същите онези хора, които са традиционният избирател на ДПС? А след това три години, като активен депутат в ДПС, нима не направи много повече, отколкото другите преди него? ДПС ли му даде на последните избори община Сунгурларе или Хафъзов спечели Сунгурларе за ДПС. Но не! Той е чужд. Оказа се, че естествените кадри в ДПС са Камен, Йордан и Делян, а не Хафъзов, Дал и Местан. Да наречеш Хафъзов парашутист, поради факта, че не идва от структурите, е обида към всички традиционни избиратели на ДПС. Обида към твърдия електорат! Аз съм обиден! И други хора са обидени! Ние – обидените – казваме така: Добре де, от 26 години гласуваме твърдо и само за ДПС. И ако на 27-мата година решим да влезем във висшия ешалон на партията и успеем, тогава ние парашутисти ли сме? Значи, докато гласуваме за ДПС – хубави сме. Част сме от ДПС. Семейство сме! Но когато решим и успеем да заемем позиции, които сте имали предвид да си ги разпределите помежду си, на гърба на нашите гласове, тогава сме лоши, неудобни, парашутисти!?!

Драги ръководители на ДПС, тази партия трябваше да бъде партия на народа. Не ваша партия. Аз гласувах за ДПС, защото ми бе внушено, че тя е партия на народа, а сега в един момент се оказа, че ДПС всъщност „вече” е едно обикновено ЕООД на Най-големия или може би на въпросният „Кой”? А оказа се, че е още и на Божидар Димитров, Дружба-Родина и Митьо-Гестапото. Но официално се казва, че е на д-р Доган, когото всички хвалят и си оплитат езиците в надпреварата да го правят. На въпросната конференция на 19.03.2016г. в Бургас за пореден път бях смаян как големи и имащи се за сериозни и образовани хора, като Дурхан например, а и останалите които говориха от трибуната – всички те споменаваха за някакви свръхчовешки способности на д-р Ахмед Доган. Та те го изкараха „изпратен от Всевишния”! Та те го описаха като Пророк.! Ужас - Алиса в страната на чудеста! Кино! Все едно сме на анимационен филм! Или по-лошо – на сектантска проповед!

А бе, Алоооо,

Господа ръководители, аз Пророк си имам. И Вяра си имам!

Но за съжаление, на Вас вече вяра ви нямам!

Провокиран от гореописаното и от ежеседмично излизащите компромати по отношение на ДПС,

ЗАЯВЯВАМ, че от 28.03.2016 г. напускам ДПС и ставам Независим общински сътветник.

Дата: 28.03.2016г.  

С уважение:…………..

Гр. Айтос                                                                                                        

Салих Метраш