„В този парламент няма парламентарна дейност. Единственият акт, който е приел, е приемането на правилника си. Занимава се само с изслушване на министри и ако съм на мястото на министър-председателя Янев, ще преместя заседанията на Министерски съвет в Народното събрание, за да бъдат министрите под ръка”. Така коментира работата на 46-то Народно събрание в Бургас лидерът на партия АБВ Румен Петков.

Той нарече съпредседателя на „Демократична България” Христо Иванов лъжец, защото дискусиите за реформите в съдебната система така и не са започнали.

„Хората трябва да видят колко свирепо ги лъжат по време на предизборни кампании. Казах го и в предния парламент, че точно 20 минути са необходими Звеното за защита на свидетели да бъде върнато в правосъдното министерство, където му е мястото. Христо Иванов лъже, колкото може и го казвам без завист, защото на мен не ми се отдава точно този спорт.

Хиляда пъти от партията можеше да проведат дискусия за състоянието на Висшия съдебен съвет. Да, Христо Иванов лъже и това хората трябва да го видят. Те са готови да изслушат министъра на плод и зеленчук, само и само да не пипат правомощията на главния прокурор. Христо Иванов се държи като слуга на Иван Гешев”, коментира Петков.

И допълни: „Не се захващат със съдебна реформа, защото някъде зад кулисите са поели ангажименти към Гешев, към Борисов, към цялата тази кохорта. Тези два парламента в това отношение са еманация на лъжата! Хората не ги ли видят тези неща, се боя, че ще продължават да гласуват за нещо, което няма да се случи”.