„Поводът, за който съм дошъл тук, е да реша проблема за 20-30 години напред с водата на цялото Черноморие. Поканил съм директора на ВиК да видим едни два язовира как да ги закачим, какво е трасето, как бихме могли да излезем от ситуация. Защото тази година и другата може да няма проблем, но може да се случи период от 4-5 години суша. Нали трябва да сме подготвени за нея“ – това заяви екоминистърът Емил Димитров, познат с прозвището Ревизоро, пред журналисти в Бургас.

Министърът на околната среда и водите се появи изненадващо тази вечер пред входа на бургаското пристанище да дава изявление. То обаче не беше по темата с посещението му в града, а за да опровергае думи на Мая Манолова. Днес тя е заявила във Варна, че градът е пред екокатастрофа, тъй като били стоварени 5514 тона английски отпадъци, внесени с кораб. Боклукът трябвало да бъде изгорен именно във Варна.

„Варна е регулярна дестинация, място, където се разтоварва, единственото в момента в България, определено да бъде за отпадъци, които се горят в два от циментовите заводи – Враца и Девня. Този кораб е петият поред, който идва. Тези бали се горят заедно с нашите отпадъци“, заяви Димитров и призова медиите да не се занимават с лъжи от типа, че тук се горят някакви опасни, радиоактивни отпадъци.

Относно протестите срещу правителството министърът коментира, че всеки може да изразява мнението си, но е добре това да става по нормалния начин. Защото и той може да изкара 200 души на улицата и с 3 знамена да създаде усещането, че всички искат оставката на премиера.