"Понеже знам, че ще ме питате и бързам да отговоря. Не очаквайте от мен да коментирам вчерашния конгрес или концерт на Реформаторския блок. Килера на ГЕРБ няма да го коментирам", това заяви с доза сарказъм лидерът на ДСБ Радан Кънев в Бургас.

Той е в града заедно с Мартин Димитров, за да представят новия си проект "Нова република". Малката цел, която двамата си поставят е "Нова република" да има парламентарна група в следващото Народно събрание. Голямата цел, която ще преследват обаче е да влязат в управлението на страната. Кънев определи проекта като "надпартийно обединение".

Все още не е изчистена процедурата, по която "Нова репбулика" ще участва в предсрочните парламентарни избори, уточни Кънев и обясни, че "Нова република" е обединение на личности.

С представянето на проекта, според него се отсяват кариеристите от истинските политици. Радан Кънев определи управлението на кабинета Борисов 2 като провалено.

"Защо захвърля мандата по средата му, ако е успешен", попита Радан Кънев. За него досегашното правителство се е провалило в една от основните си цели, а именно да осигури богатство и сигурност на гражданите.