Нови рокади в областна администрация Бургас. Със заповед на служебния прмиер Стефан Янев са назначени двама нови заместник-областни управители, съобщиха от правителствения пресцентър.

Това са Божан Божанов и Асен Бонджев. Божан Божанов има висше юридическо образование. От 2003 г. до 2007 г. е бил кмет на кметство Ветрен, а от 2007 г. е адвокат в областта на гражданското и търговско право. Той беше и член на Районната избирателна комисия.

Асен Бонджев е магистър по право. През периода 2011 г. – 2014 г. е бил помощник-нотариус, след което работи в частния сектор. През лятото на миналата година Бонджев организира протестите в Бургас. През октомври той и още двама души организираха и акция по замерването с яйца на сградата, в която се намира офиса на ГЕРБ-Бургас.

Само преди няколко дни областният управител проф. Мария Нейкова заяви, че цени високо работата на досегашния си заместник Владимир Крумов. Тогава обаче тя уточни, че назначаването на нейните заместници е политическо решение, което зависи от волята на правителството.