Две от големите политически партии „Продължавме промяната“ и „Демократична България“ обмислят дали да издигнат общ кандидат - кмет за Бургас или не, научи Грамофона нюз. Информацията потвърди току що пред екипа ни бургаският депутат от ДБ Димитър Найденов.

„Преговорите между двете партии текат в момента. При постигане на споразумение за общо явяване между ПП и ДБ, тепърва ще се уточнява кой да е общият кандидат за кмет на Бургас.

Ако това се случи, всички взети до момента решения от формациите, няма да бъдат взети под внимание, защото вече ще се търси обща кандидатура. Ще се определи кой е най-избираемият, най-авторитетният, най-компетентният кандидат за кмет на Бургас, с най-големи шансове за успех“, обясни народният представител.

Найденов допълни, че ако двете партии решат да се явяват самостоятелно на изборите през октомври, то тогава всяка една от тях ще прецени кой кандидат да издигне.

„Демократична България все още не е обявявала ничия кандидатура за разлика от "Продължаваме промяната", които вече проведоха национален съвет и посочиха Константин Бачийски. Докато текат преговори, ние не правим пребързани решения да обявяваме кандидатури“, уточни още Димитър Найденов.

Как точно са приключили преговорите между политическите формации ще стане ясно на 14 или 15 август.