Програмата за саниране на жилищата да продължи, и то без да се дофинансира от домакинствата. Това е основният приоритет, за който ще работи в 46-ото Народно събрание новоизбраният бургаски депутат от ГЕРБ Жечо Станков.

„Защото тези пари идват от Брюксел с насоченост за справяне с последствията от коронавируса. И е нормално, след като идват безвъзмездно от там, да ги насочим по същия начин и към хората, които най-много пострадаха от ковид кризата“, коментира той пред Gramofona.com.

Станков не се ангажира с прогноза колко време ще изкара новото Народно събрание и дали ще може да се състави редовно правителство. Според него това ще проличи още на първото заседание в сряда.

„За мен е изключително важно политиците да започнат да говорят повече за това какво ще направят за хората. Защото, ако те са концентрирани единствено в междупартийни битки и пререкания, без да се говори какво трябва да се направи за хората, бизнеса и регионалните власти, дали Парламентът ще изкара 4 години или един месец, все едно не е съществувал. Тъй като главната негова функция е да представлява народа“, заяви депутатът.

На въпрос дали депутатите от ГЕРБ биха подкрепили проектокабинет на друга политическа сила, Жечо Станков отговори:

„Нека да минат първите заседания, и ще преценим. Тук не става въпрос за сляпа подкрепа на нещо си. Трябва да видим какви са политиките. Специално от ГЕРБ-Бургас винаги сме били изрядни в едно отношение – че сме си отстоявали нашата регионална програма – четирилентови пътища, продължаване на санирането, детската болница… Това са все неща, които са насочени към хората, и за тях ще се борим.“