Новото ръководство на ДСБ – Бургас разпространи днес изявление, с което сваля политическото си доверие от досегашния председател на структурата д-р Георги Митев. Разривът в партията започна преди президентските избори. А старият и новият председател си размениха още тогава остри реплики през медиите. Сега от ДСБ-Бургас уточняват, че Георги Митев и до момента не е напуснал партията, въпреки че е заявил за подадената си оставка.

„Областното и общинско ръководство на ДСБ-Бургас съобщава, че към настоящия момент не е постъпило нито едно заявление за напускане от член на партията, включително и от самия Георги Митев, който също така не е подал оставка от длъжността си по предвидения ред в Устава на партията“, казват в изявлението си от „Демократи за силна България“.

И допълват, че заради действията на Митев в нарушение на Устава на ПП "Демократи за Силна България" Областната и Общинската организация на ДСБ сваля доверието си от него в качеството му на общински съветник и че „същият за в бъдеще не представлява ПП "Демократи за Силна България" в Общински съвет-Бургас.“

„Изненадан съм, но след репликите за килера на ГЕРБ е очаквано. Не много прилична и не много морална реакция, но очаквана“, това коментира д-р Георги Митев пред Gramofona.com. Той уточни, че е избран за общински съветник от Реформаторския блок и продължава да бъде такъв. Определи случващото се между реформаторите и ДСБ като приятелски огън и братоубийствена война.

„Душата ми е огорчена от тази странна декларация. Явно обаче предизборното време е дошло“, коментира още д-р Митев. Според него десните не трябва да търсят враг в своите редици, защото това ще трасира пътя на БСП към властта.