Д-р Лидия Стефанова да се оттегли до поста си на председател на здравната комисия в местния парламент поиска общинският съветник от „Възраждане“ Мариян Иванов.

„Искам да призова д-р Стефанова, докато тече проверката от Медицински надзор да се оттегли от председателското място и да остави заместника си да ръководи заседанията. В твърденията за извършени манипулации в ръководената от нея болница беше замесен и Общинският съвет. Мисля че така е морално“, коментира Иванов.

 Д-р Стефанова не отговори на искането. Тя излезе на трибуната, но председателят на местния парламент Михаил Хаджиянев я прекъсна с думите „Не Ви препоръчвам да влизате в обяснение.“ След кратък размисъл тя самата се отказа да отговори дали ще се оттегли от председателското място.

Миналата седмица Нова телевизия публикува репортаж, в който пациентка твърди, че ѝ направена фиктивна операция в болницата, чийто директор е д-р Лидия Стефанова. Самата д-р Стефанова не пожела да коментира обвиненията, но от своя страна заяви, че вижда политически провокации, защото е председател на здравната комисия в Общинския съвет на Бургас.

След излъчения репортаж от Медицински надзор обявиха, че започват проверка по случая.