Проектът за петролопровод „Бургас – Александруполис“ окончателно отпадна от предизборната програма на БСП, съобщи сайтът Флагман.БГ. Информацията потвърдиха пред Gramofona.com  бургаските депутати на социалистите в миналия парламент Атанас Зафиров и Петър Кънев.
 
„Да, вярно е. Държа пред себе си документа, проектът не фигурира в окончателния вариант на икономическата програма“, обясни Кънев. Според него няма шанс на този етап проектът да бъде възобновен, защото е икономически неефективен.
 
Руската страна също вече нямала желание за изграждането на петролопровода, допълни Петър Кънев. „Категорично „Бургас – Александруполис“  няма да е част от предизборната програма“, потвърди и Атанас Зафиров.
 
Зафиров беше и първият, който открито заяви, че времето на проекта е отминало. „Още на конгреса на партията проведох разговори с икономистите и те обещаха, че в окончателния вариант на програмата проектът ще отпадне“, припомни Зафиров.
 
Той също смята, че към днешна дата петролопроводът не е икономически целесъобразен и няма никакви предпоставки за реализацията му. 
 
 
Снимка: infrastructure.bg