Остров Света Анастасия скоро ще блесне пред погледите на всички служители на Европейския парламент в Брюксел. Това обеща евродепутатът Ангел Джамбазки, който се появи в центъра на Бургас, носейки снимка в рамка на забележителното късче скалиста земя в ръцете си. Картината му е подарена от кмета Димитър Николов, с когото Джамбазки е провел среща в Деня на народните будители. На нея са обсъдили идеята Бургас да привлече британски граждани, които искат да останат жители на ЕС след Брекзит.

„Има символика, има море, има много общи неща, така че Бургас би могъл да привлече много млади хора и такива, които биха искали да запазят бизнеса си в обединена Европа. Англичаните знаете, че са търговски настроени, предприемчиви хора. Всеки дошъл и вложил пари тук би направил бургаския бюджет по-голям“, каза Джамбазки.

Евродепутатът, който е и зам.-председател на ВМРО, пристигна в Бургас точно в Деня на народните будители, за да вземе участие в инициативата под наслов „Развей българското знаме“. По повод празника на бургазлии се раздават български трибагреници и тематични брошури с родолюбиво съдържание в чест на нашите народни будители. Това се случва на ул. „Александровска“ пред сградата на Съдебната палата, където Ангел Джамбазки проведе и открита приемна за гражданите.