Община Бургас ще умува дали да закупи своя ледена пързалка. Това стана ясно по време на поредното заседание на местния парламент. По думите на кмета Димитър Николов нов атракцион струва половин милион лева, а ако е втора употреба може да се вземе за 250 000 лева. Николов подчерта, че покупката трябва да се случи през следващия бюджетен период. Той посъветва представителите на спортната комисия да проверят кое ще бъде по-удачният вариант.

Общинският съветник от СЕК Георги Манев не намери никаква икономическа логика в това Общината да заплаща за появата на подобно съоръжение в града. „Вместо ние да даваме терен и да получаваме пари от него, ние плащаме 2 месеца по 30 000 лева. Не знам тези пари дали въобще може да се изкарват от такава нетрадиционна дейност за Бургас. Разходите на съоръжението за чия сметка ще са или пак ли ние ще си го плащаме?”, попита Манев.

Градоначалникът поясни, че от пет години никой не е проявил интерес да наеме терен, на който да се монтира зимното съоръжение.

Манев му отговори, че няма как да се появи някой, при положение, че не е пусната процедура, по която да се кандидатсва за такава дейност. „Това е като онзи дето искал да спечели от тотото, без да е пускал числа”, посочи още съветникът от СЕК.

 

Снимка: sportuvai.bg