„Продължаваме промяната“ ще има четирима депутати. Досегашният общински съветник и отявлен опозиционер на местната власт Константин Бачийски беше водач на листата и е безапелационният победител и в преференциалния вот.

Втори е Христо Симеонов. Той стана известен още на евроизборите, когато се кандидатира като независим кандидат, но получи огромна подкрепа. Христо Симеонов е учител по философия в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, преди това е преподавал и в Английската гимназия на Бургас.

Трети е Димитър Ташев. IT специалистът е учил и работил в САЩ. Правил е сайтове на американски сенатори, седем пъти е участвал и прочутите молитвени закуски на щатските президенти. Четвърти е Милко Пенев. Младото лице на новата партия е студент по медицина.

ГЕРБ-СДС остават с трима народни представители. Любен Дилов няма нужда от представяне – журналист, издател и водолаз, който не се притеснява да говори открито и извън политическите рамки. Вече е бил депутат от Бургас, когато „Гергьовден“ бяха заедно със СДС. В двата кратки парламента това лято също беше част от групата на ГЕРБ-СДС.

Жечо Станков е бивш заместник-министър на енергетиката. Доказан експерт в своята сфера и изключително диалогичен. Деница Николова също е била заместник-министър, но на регионалното развитие. Голяма част от европроектите на Бургас са минали през нейните ръце и експертно мнение.

ДПС ще имат трима народни представители. Севим Али е с опит още от 44-то Народно събрание. Айтозлията е известен с активността си по време на парламентарния контрол и въпросите, които не спестяваше на регионалните министри.

Ешереф Ешереф е бивш председател на Общинския съвет в Руен. Бил е част от временната комисия, която трябваше да разследва строил ли е незаконно Иво Прокопиев на Буджака в Созопол. Симпатичната изненада на този вот е Фатме Рамадан. Младата дама е експерт по земеделие и оглавява местната комисия в Руен.

БСП за първи път остават с един единствен депутат. Това е водачът Петър Кънев. Той е с многогодишен парламентарен опит, а в последните няколко народни събрания оглавява комисията по икономика. Има сериозна законодателна инициатива зад гърба си.

Има такъв народ също ще имат един депутат. Това е Ивайло Вълчев. Бургазлията е по-известен като сценарист от Шоуто на Слави и текстописец. Беше част от 45-то и 46-то Народно събрание.

„Възраждане“ също изпращат един депутат от Бургас. Това е заместник-председателят на партията Цончо Ганев. Той е от Варна, бил е общински съветник там. Завършил е Стопанската академия в Свищов.

„Демократична България“ също изпраща един кандидат-депутат. Това е Ивайло Мирчев. Той е IT специалист и един от двигателите на протестите през лятото на миналата година.

Разпределението на мандатите е на базата на 100% обработени протоколи от ЦИК. Информацията все още не е официална, но е потвърдена от опитни бургаски юристи, които са били част от изборната ни администрация.