Новата група в Общинския съвет „Заедно за Бургас” била създадена след 2 срещи между петима от настоящите съветници. Всеки един от разговорите между местните политици траел точно 30 минути, разкри пред Gramofona.com зам-.председателят на групата Ангел Божидаров.

Както вече съобщихме в новосформираната група влизат Тодор Ангелов, Ангел Божидаров, Георги Дражев, Бенчо Бенчев и Стоян Колев. Лидер на всички е Ангелов, който бил лично предложен от бившия съветник от НФСБ Божидаров.

„Ангелов е млад политик и е нормално да тръгне да се хвърля в боя. Аз ще му помагам с каквото мога и винаги ще бъда до него, но крайните решения ще ги взема той”, посочи Божидаров.

Членовете на „Заедно за Бургас” са категорични, че ще бъдат конструктивна опозиция в местния парламент, защото по думите им такава в момента в Общинския съвет на Бургас нямало.

„Нашата група ще работи за интересите на Бургас. Ще подкрепяме всичко, което е полезно, независимо от коя група идва и ще бъдем сериозна опозиция на това, което не ни харесва в ОБС”, бе категоричен Ангел Божидаров.