4 месеца преди местните избори на политическата сцена в Бургас се появява нов играч. Общественият проект „Мотив“ ще се превърне в партия и ще се включи в надпреварата за Общинския съвет на града.

Зад „Мотив“ стоят създателят на една от най-големите фейсбук групи Мартин Пенчев и икономистът Георги Марков. Според Пенчев в последните 10 години Бургас се е променил изключително много, но все още има проблеми, които не се решават и реално няма обяснение, защо по тях се бездейства.

„Ако влезем в Общинския съвет, ще можем да задаваме въпроси и да търсим отговори. Ежедневно получавам по около 250 сигнала за нередности и проблеми“, коментира Пенчев.

„Това, което виждам на местно ниво е, че всеки се оплаква, но никой не прави нищо. За това миналата година направихме нещо, свързано с цената на горивата, но видяхте какво стана. След като не може с протести и действия, които законът не толерира, то тогава трябва да отделим време и енергия и да участваме в местните избори“, допълни още Мартин Пенчев.

Една от каузите, зад които „Мотив“ твърдо ще застане е създаването на общински фонд, който да подпомага финансово лечението на бургаски деца с тежки заболявания.