Младежите от СДС-Бургас алармират институциите в града за превръщането на Централната автобусна спирка в средище на бездомници, съобщиха от партията.

От МСДС-Бургас са пуснали сигнал до Общинската полиция и представителите на социалните служби, за да се вземат мерки. От една страна, да осигурят нормалното използване на спирката по предназначени и от друга страна, да помогнат на тези хора, които са в безизходица.

„Получихме сигнали от живеещите в района, че вече ги е страх да минават покрай спирката и парка до нея, защото бездомниците буквално живеят там. В много от случаите те са окупирали почти всички места за сядане на спирката и стоят там денонощно. Една от жените, която ни сигнализира обясни, че се притеснява да минава с детето си, защото веднъж са видели един от бездомните мъже да се преоблича в близките храсти, които са на метри от детската площадка. Това е неприемливо и затова молим Общинската полиция да се намеси и да помогне за решаването на този проблем. Ако се наложи ще входираме и темата за дебат в Общинския съвет чрез общинските съветници от СДС“, заяви председателят на МСДС-Бургас Кристиян Трифонов.

Младежите от СДС призовават и социалните служби да се задействат. Според тях на тези хора трябва да им се помогне.

„Ние, като общество, трябва да сме солидарни с несгодите на хора, изпаднали в подобна ситуация. В последните години статистиката сочи, че броят на бездомните хора раста. Затова смятам, че именно тук е ролята на социалните ни служби. Трябва да се помисли и за регионална визия за справяне с този проблем“, заяви членът на НИС и представител на СДС в Югоизточния регион Дончо Златев.