Николай Тишев е новият общински председател на БСП - Бургас. Очаквано областният лидер получи подкрепата на съпартийците си по време на отчетно-изборната конференция.
 
Всеки момент ще излязат официалните резултати, но преднината на Тишев пред единствения му опонент - Женя Илиева е почти двойна. Изненади в броенето на гласовете не се очакват. Бившият вече председател на БСП - Бургас Евгений Мосинов не дочака края на конференцията. Той замина извън града още преди да приключи гласуването.
 
"Пожелавам успех на левицата. На БСП й беше нужно напълно ново лице, така се прави в политиката. Според мен Николай трябваше да си подаде оставката като областен председател, заедно с мен", коментира Мосинов. Според него понякога е необходимо един политик да остане на по-задните редове и в това няма нищо болезнено.

 
"Иначе остава усещането, че има ненаучени уроци", допълни още Евгений Мосинов. Новият общински лидер смята, че работата по оздравяването на структурата в Бургас трябва да започне веднага.
 
За  първата си по-важна задача той определи подобаващото отбелязване на 1 май. По традиция Денят на труда се отбелязва от БСП с шествия и концерти.
 
Социалистите се готвят и за националния конкрес, който ще бъде в първите дни на месец май.