„Движение България на гражданите” – Бургас ще бъде домакин на второто издание на Младежката политическа академия на партията в Ахелой. Форумът ще се проведе през уикенда в морския град, като в него участие ще вземат над 200 младежи от цялата страна. Темата на срещата тази година е „Кризи, решения и перспективи”.

Младежката политическа академия ще бъде открита от председателя на „Движение България на гражданите” и вицепремиер Меглена Кунева. Към форума ще се присъединят председателят на Младежката организация на ДБГ Стефан Марков и общински съветник в СОС, общинският председател на ДБГ-Бургас Живко Табаков, народните представители от ДБГ от РБ, както и членовете на Изпълнителния съвет.

На събитието ще има представители от цялата страна, в това число и на най-новите младежки структури, учредени през последния месец. Посрещаме чуждестранни и български гости от партиите в десния спектър, каза Стефан Марков и изказа благодарност за подкрепата на Фондация "Конрад Аденауер" и лично на ръководителя на фондацията у нас.

Положителен знак е, че младежките организации на ДБГ се разрастват. Това е индикация, че младото поколение на България живо се интересува от обществения и политическия живот в страната, не е безразлично към бъдещето си.  Те са най-точният барометър за реформите, които провеждаме. На предходните избори показаха, че имат желание и хъс за работа, затова ние трябва да ги насърчим, сподели от своя страна общинският председател на ДБГ –Бургас Живко Табаков.

Първото издание на Политическата академия се състоя в Банкя миналата година и в него участваха над 100 активисти на Младежкото ДБГ. Тази година Академията се организира на 4-5 юни в Ахелой.