Общинският и областен председател на ДСБ д-р Георги Митев подаде оставка. Той се отказва и от двата си поста, заради несъгласие с политиката, която председателят на партията Радан Кънев води.

„Разочарованието тлее в мен още преди президентските избори. Наясно съм с процесите и смятам, че отделянето от Реформаторския блок води до разцепление“, коментира пред Gramofona.com д-р Митев.

Според него последният проект на Радан Кънев – „Нова република“ не е алтернатива, а е доказателство за саморазрушителната нагласа в дясното. „Аз не разбирам „Нова република“. Това подмяна на ДСБ ли е, защото Радан е председател на една партия, а на ревера му е значката на друга“, коментира Георги Митев.

На този етап д-р Митев остава част от Реформаторския блок. Дали ще продължи да членува в ДСБ обаче, ще стане ясно утре. Тогава партийният актив се събира в София. Любопитното е, че през уикенда лидерът на партията Радан Кънев ще бъде в Бургас. Той ще представи заедно с Мартин Димитров проекта „Нова република“. Още по-любопитен акцент е, че това ще стане в партийния офис на ДСБ.