„Европейският съюз трябва да се промени отвътре, защото той става една все по-централизирана структура. През последните години малко, по малко се върви към превръщането му в една голяма федерална държава”, каза общинският съветник Мариян Иванов, който е номиниран от бургаската структура на „Възраждане” за евродепутат.

Иванов посочи приоритетите на партията, които бъдещите евродепутати от „Възраждане” трябва да следват.

„Една от най-важните задачи пред „Възраждане” на предстоящите европейски избори е предоговаряне на условията за членство на България в ЕС. Ние смятаме, че страната ни заслужава повече. Тя заслужава и да й бъде позволено да си отстоява националните интереси, а не да приема всяко едно нещо под диктовка на Европейската комисия”, обясни Мариян Иванов и допълни:

„Ще бъдат поставени важните теми като референдума за запазване на българския лев, което ще гарантира националния ни суверенитет. Ще предприемем необходимите стъпки след сформирането на Европейския парламент, свързани с петиция. Ще поставим и въпроса за референдума за членството ни в НАТО. Това е един военен съюз, който през годините донесе повече загуби на българската държава и конкретно на българската армия. Нейното разоръжаване, нейното намаляване и позволяването на американски бази да бъдат създавани на територията на страната ни и никой да няма достъп до тях и да знае какво реално се случва. Друга основна тема пред „Възраждане” е неучастието на България във военен конфликт в Украйна и запазването на неутралитет”, каза Иванов.

 Очаква се до седмица от партията да представят пълната си листа.