Докладна записка за отчуждаване на частен в общински имот превърна последния половин час от сесията в местния парламент в истински водевил. Стигна се дотам, че шефът на съветниците Костантин Луков бе на косъм да изгони заместника си Георги Дражев и колегата му от НФСБ Ангел Божидаров. Близо половин час съветниците обсъждаха дали общината да плати 2 200 000 лева на инвеститора на новостроящата се сграда до блок 87 в к-с „Славейков“.

Според живеещите, които присъстваха на сесията, заради новата сграда се получавал затворен комплекс, а и хората от „Славейков“ не знаели кой ще строи там.

Евгений Мосинов от БСП реагира положително на решението на общината да заплати за отчуждаването на имота. Той каза, че от администрацията са направили всичко възможно да разрешат проблема.

Категорично против това да се плащат над 2 милиона лева е Георги Манев от СЕК. Той е съгласен с позицията на засегнатите от „Славейков“, но според него плащането от администрацията ще е прецедент.

„На всеки който не му отърва може да претендира за нещо- това е лош пример и лош прецедент за Бургас. Това не е обществения интерес. Става въпрос за свършен факт, пред който ние трябва да вземем Соломоновско решение“, каза Манев.

Георги Дражев от НФСБ обяви, че е изцяло на страната на живеещите в к-с „Славейков“.

„Знам какви са страдалци, а и аз знам какви са съдебните решения особено в Бургас. Трябва проблемите да се видят от всички страни. Градоразстройството в Бургас е вече факт“, каза още зам.-председателят на местния парламент.

Лидерът на БСП-Бургас Николай Тишев заяви, че от столетницата няма да подкрепят докладната и че ако общината плати парите, то кметът Николов да сядал и да си пишел оставката.

Да изкаже мнението си поиска и Ангел Божидаров от НФСБ. Малко след като му бе дадена думата, Луков го прекъсна с това, че времето му изтекло. Божидаров буквално побессня и лично отиде до лаптопа на Луков, за да се увери в изтеклото време.

„Божидаров, не викай, ще вдигнеш кръвно“, каза Луков. Патриотът го успокои, че няма такава опасност и се върна обратно на мястото си.

В крайна сметка съветниците решиха докладната да се оттегли, така че на този етап община Бургас няма да заплати крупната сума.  

Минути след обявяването на гласовете, Дражев се изтегли към присъстващите. Луков му направи забележка да не води разговори в залата, защото пречи на заседанието. Препоръча му да покани протестиращите в предаването си, но не и да води разговори с тях на сесията.

„Няма да ми казваш какво да правя!“, отвърна Дражев. Божидаров се намеси, за да защити колегата си и отново се скараха с Луков.

„Божидаров, спри да викаш-целия се изчерви, пази си кръвното!“, каза Луков. Националистът не му остана длъжен: „Ти за мойто кръвно не се притеснявай, гледай да не ти поникне коса“, допълни още Божидаров.

Луков не си премълча и отговори, че въобще няма да му е зле с коса, а посъветва Божидаров да не се изнервя и повишава тон, че ще му падне шкембето.

Снимки: Gramofona.com и Топ Новини Бургас