140 кв. м. общински терен, включително и част от улица за малко да попаднат в границата на частен имот в Царево. Това стана ясно по време на последното заседание на местния парламент в морската община.

Частният инвеститор „Момина крепост“ е представила документи за парцел в кв. „Василико“. Фирмата заградила 285 кв. м. като се позовава на комбинирана скица, изготвена от геодезиста и общински съветник Станислав Добрев.

Всъщност „Момина църква“ е собственик едва на половината от имота. Останалата част е общинска, а и от там минава улица. Инвеститорът опитал да докаже собствеността и чрез свидетели, които са служители на фирмата.

„Юристката им беше доста категорична, но след като сверихме документите и видяхме каква е реалната ситуация, се съгласиха че няма как да претендират за тези 140 кв. м.“, обясни председателят на Общинския съвет Даниел Скулиев.

Колеги на Станислав Добрев пък поискаха обяснение от него, как и защо в скицата, която е изготвил е попаднала и улица от царевския квартал.

Добрев е категоричен, че не е подвел никого с комбинираната скица.

„Аз съм си сложил печата и подписа и си нося отговорността. Ако имате друга комбинирана скица, която казва нещо по-различно, дайте да я видим. Ще седнем, ще направим експертна комисия и ще коментираме казуса. Аз съм изтеглил плановете назад във времето и съм ги проверил“, обяви Станислав Добрев.

Съветници обаче му припомниха, че това не е първият подобен случай. Преди година сериозно разминаване в изготвена от Добрев скица беше открито и за парцел в Синеморец.