Партия КОД ще се яви на предстоящите местни избори в Бургас. Засега е ясно, че няма да издига собствен кандидат за кмет, но е почти сигурно, че няма да даде и подкрепата си за Димитър Николов.

„Моето лично уважение към г-н Николов. Познавам го, той е успешен кмет. Но на Бургас е нужен десен коректив на голямата народна партия, която е ГЕРБ. На път сме да конфигуираме ясна подкрепа към кандидат за кмет, който не е сега действащият.“ Това заяви лидерът на партията д-р Петър Москов.

Областният председател Станимир Апостолов допълни, че все още се водят разговори с различни десни формации и движения, за да се уточни форматът, под който КОД ще участва във вота през октомври. Местната структура има пълната свобода да реши дали ще участва самостоятелно, или ще бъде в обединение с други партии и граждански движения.

Петър Москов беше в Бургас за преучредяването на областната структура на „Консервативното обединение на десницата“. Бургаската структура на КОД събира в себе си бившите членове на СДС в града. Местната структура на сините беше отлъчена от партията след скандал с ръководството.

Днес в залата бяха забелязани бившият зам.-кмет и екс депутат Костадин Марков, бившият секретар на СДС Бургас Тошко Иванов. Областен председател е Станимир Апостолов, който влезе в местния парламент от листата на СДС.