Кметът на Бургас Димитър Николов коментира за първи път част от промените в общинската администрация, които направи. Градоначалникът призна, че освобождаването на заместник-кмета по образование Йораднка Ананиева не е влизало в плановете му за новия мандат.

„Не беше лесно това решеие, защото аз самият не допусках, че ще се разделим в новия мандат“, обясни Николов и допълни, че накрая все пак се е съобразил с желанието на Ананиева, която сама е пожелала да напусне. Новият заместник-кмет с ресор обарзование е досегашният директор на ОУ „Ал. Георгиев коджакафалията“ Михаил Ненов.

„Нарисувах профила на човека, който трябва да я заместни и по естествен начин г-н Ненов покри критериите“, обясни още Димитър Николов. Днес кметът награди 133-ма учители от Бургас, които тази година за първи път са започнали работа като педагози. Той отбеляза със задоволство, че броят на младите учители в общината расте.

„Преди 5 години, когато започна тази инициатива, наградихме 43-ма млади преподаватели, сега те са три пъти повече. Увеличава се броят на мадите хора, които поемат по пътя на учителската професия.“ Кметът отбеляза също така, че за последните пет години е повишена успеваемостта на бургаските деца. „Благодаря на всички, които въпреки трудностите на тази професия, буквално живеят с проблемите на своите ученици, но и се радват на техните успехи. Това са хора с големи сърца и добри по душа“, коментира още Димитър Николов.