Ако обновлението на БСП не продължи, то бъдещето на партията е поставено под въпрос. Това коментира в Бургас организационният секретар на социалистите Кирил Добрев. Той и Драгомир Стойнев се включиха в Областния съвет на БСП, на който социалистите направиха анализ на местните избори.

„Имаме добри примери в Бургас за това, как трябва да правим кампания. Имаме и лоши примери, как не трябва да правим кампания. Надявам се след анализа за областта да се направи и на общинско ниво“, допълни Добрев. Според него е особено важно БСП да привлича млади хора и дори и граждански организации, които имат сходни с партията виждания.

„Това е жизненоважно за спасението на партия. БСП сами не можем, това разбрахме на тези избори. За да постигнем успех, хората трябва да застанат на наша страна. За това разумът трябва да надделее и да спрем с поколенческите и всякакви битки“, призова Кирил Добрев.

„Две поколения фира дадохме, айде за следващото да се обединим и да знаем, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление“, допълни още Добрев. Колегата му Драгомир Стойнев пък допълни, че БСП трябва да се готви за предсрочни парламентарни избори.