Партията на служебния премиер Стефан Янев „Български Възход“ и гражданското обединение „Спаси Бургас“ ще се явят заедно на предстоящите местни избори. Амбицията им е да имат силно присъствие в новия общински съвет на Бургас, като очакванията им са за група от 8 съветници.

 

 

Разговорите и с други политически формации ще продължат, подчерта Манол Тодоров. Това, което обединява „Български Възход“ и „Спаси Бургас“ е тяхното консервативно мислене, допълни той.

Формацията вече е готова с по-голямата част от листата си за общински съветници. На предстоящия местен вот от „Български Възход“ ще участват с пълна листа от 51 кандидати.

 

 

Още през август ще стане ясен и кандидат-кметът на „Български Възход“ за Бургас. Към момента се водят сериозни разговори с трима претенденти, обясни областният координатор на „Български Възход“ Стоян Грозев.

Партията ще участва в местните избори в почти всички общини на областта. Според Манол Тодоров в някои от тях претендентите им имат реалните шансове да стигнат поне до балотаж, а дори и да променят политическата картина.

„В Приморско ще имаме наш кандидат, смятаме, че и в Средец кандидатът ни е много силен“, обясни Манол Тодоров. Той припомни, че на последните парламентарни избори, бургаската структура на „Български Възход“ е имала най-добрите резултати в цялата страна.

За това и очакванията са на местните избори да надградят постигнатото до момента. „Ние сме може би единствената политическа сила, която три месеца преди изборите може да излезе и да представи по-голямата част от своите кандидати за общински съветници“, коментира още Манол Тодоров.

Ето и кои са първите кандидати за  общинския съвет в Бургас, които ще намерят място в листата на „Български Възход“:

Асен Бонджев – юрист

инж. Гено Иванов – геодезист

Георги Кузманов – мениджър строителство

Димитър Калоянов – мениджър търговия

Димо Зайденов – IT експерт

Иво Барзов – авиационен експерт

Илия Николов – инж. лесовъд

Кирил Танев - предприемач

Кремена Кънчева – счетоводител

Климентин Милчев – мениджър здравни услуги

Манол Тодоров – маркетинг специалист

Мариела Кирова – мениджър социални дености

Мартин Митев – маркетинг мениджър

Николай Стоянов – предприемач

Пламен Делев – мениджър

д-р Продан Проданов - хирург

Радослав Петков – мениджър автоцентър

Радослав Георгиев - мениджър

Станимир Герджиков – финансов мениджър

Стоян Грозев – икономист

Стоян Донков – международен бизнес

Тони Бояджиева – здравен мениджър

Цветомила Събинска – юрист

Явор Жеков – мениджър образование