Комисията, която раздава преместваемите обекти в Бургас ще има нов председател. Изненадващо, досегашният й шеф - Димитринка Буланова се отказва от горещия пост.

Комисията стана известна с постоянните конфликти, които има между част от членовете ѝ и дребните търговци в града. Точно това е и причината Буланова, която принципно е известна с острия си език, да се откаже от поста.

„Сега разбирам как се е чувствала г-жа Коралска. Караха се (б. авт. –търговците) с Костантин Луков, карат се с Георги Дражев, не харесваха и Галя Василева. На заседанията има арогантно държание, викове крясъци. Така не може да се работи“, коментира пред Gramofona.com Буланова и допълни, че на последното заседание в залата са присъствали над 50 човека.

„Тогава беше така оспорваният жребий, а се оказа, че нито един от заинтересованите търговци не е в залата. Беше пълно с някакви други хора.“ Според Буланова няма значение кой от колегите ѝ в комисията ще стане председател.

„Важното е да се върши работа и то по наредбата, а да не се правят опити за заобикалянето ѝ“, коментира още Димитринка Буланова. Кой ще оглави комисията за преместваемите обекти ще стане ясно на следващото заседание на местния парламент, което ще се проведе на 26 март.