ГЕРБ – Бургас провежда номинационното си събрание, на което трябва да станат ясни кандидатът за кмет и претендентите за местния парламент в града.

Голямата изненада е, че досегашният водач на групата общински съветници Димитър Людиев си направи отвод. Людиев беше един от хората с най-много номинации, защото е изключително диалогичен и успешен в работата си като общински съветник.

Той се отказва от мястото в листата, заради служебните си ангажименти. Заяви също така, че трябва да се даде и път на младите. Въпреки, че няма да участва в изборите, Димитър Людиев ще работи за предизборната кампания на ГЕРБ.

Логично, единствената номинация за градоначалник е на Димитър Николов. Никой от клубовете не е издигнал друг претендент за поста.

„Това е очаквано, все пак Димитър Николов е пример и за останалите кметове в държавата. Ние знаем, че с времето изискванията на хората стават все по-големи и през този мандат ще има много работа“, коментира областният лидер на партията Димитър Бойчев. Той даде добра оценка на досегашните общински съветници, но призна, че те са работили с комфорта на пълното мнозинство в местния парламент.

В новата листа ще попаднат и досегашни съветници, но и нови лица, убеден е Бойчев. 95 са официалните номинации за общински съветници. Очаква се в залата да бъдат направени поне още толкова.

„Големият интерес ни дава право да направим качествен избор. Всеки един от номинираните трябва да има и кауза, която ще защитава в следващите 4 години. Това са хора, които трябва да бъдат полезни на общината“, допълни още Димитър Бойчев. ГЕРБ със сигурност ще се явят самостоятелно на местния вот, но листата им остава отворена и за непартийни кандидати, и за представители на десните партии.

„Всички дясномислещи са добре дошли. Сега в листата ни има представител на ВМРО и той работи много добре. Оставаме отворени и за СДС, и за останалите десни“, допълни още Бойчев. Тъй като претендентите за общинската листа са много, най-вероятно те ще бъдат приети ан блок, а Изпълнителната комисия в София ще отсее 51 от тях.