Цената на водата в Бургас продължава да е неоправдано висока, а някой тупа топката и прави така, че тя да не поевтинее. Това мнение сподели общинският съветник от „Средна европейска класа“ Иван Иванов.

„Знаете, че от август месец миналата година бургазлии плащаме по 4,39 лв. за кубик. Ние, от партия СЕК смятаме, че това увеличение е неоснователно“, коментира Иванов. Той обясни, че от ВиК  Бургас още пред септември месец миналата година са представили 7 различни бизнес плана за развитието на дружеството.

В зависимост от инвестициите, които се предвиждат, цената на водата е различна. Има опция, при която водата отново може да струва 3 лв. За да се случи това обаче, ВиК асоциацията трябва да обсъди представените бизнес планове на свое заседание.

„На 8 декември имаше общо събрание на ВиК асоциацията, но за съжаление тази точка на беше в дневния ред. Не знам къде се къса нишката това поевтиняване да не се случи“, коментира още Иванов.

Той дори е предложил Община Бургас да не участва в заседанията на ВиК асоциацията, докато цената на водата за бургазлии не влезе в дневния ред.