Изпълнителният директор на Индустриален и логистичен парк Бургас Георги Кузманов се разделя с поста си, разбра Gramofona.com. Решението е взето на заседание на директорския борд на Националната компания на индустриалните зони в България.

Заедно с Кузманов е освободен и председателят на Съвета на директорите на парка в Бургас. Официално договорните им отношения приключват в петък, 13 май.

По наша информация на поста изпълнителен директор на Индустриалния парк в Бургас трябва да бъде назначен общинският съветник и лидер на местната структура на БСП Живко Господинов.

Малко по-късно Господинов се свърза с Gramofona.com и опроверга тази информация. Назначаването му като изпълнителен директор на Индустриалния парк би го вкарало в тежък конфликт на интереси, защото е общински съветник. Той уточни, че държи да остане в Общинския съвет, за да работи по темите и проблемите, с които се е ангажирал пред своите избиратели.

Това е поредна ключова рокада в Бургас. Със своите постове вече се разделиха директорът на ИАРА доц. Галин Николов, на Информационно обслужване Даниела Бонева, главният секретар на Областна управа Валентин Люцканов и на РИОСВ Павел Маринов.