Общинският съветник от БСП в Средец Иван Кичев хвърли тежки обвинения срещу жители на село Дебелт.

Въпреки съпротивата на местните хора, днес за пореден път на сесията на местния парламент бяха вкарани докладни за изграждането на фотоволтаични паркове в землищата на селата Сливово и Дебелт.

В Дебелт е организирана и подписка срещу идеята, а Кичев е категоричен, че тя е манипулирана. На днешното заседание на Общинския съвет той поясни, че подписката била направена в едно кафене и в един магазин.

„Носят се слухове, че са платени 10 000 лева за тази подписка. Че видите ли с изграждането на фотоволтаичния парк ще бъде оградено селото, че хората няма да има къде да си изкарват животните, че фотоволтаиците били вредни и застрашавали живота на хората“, посочи Кичев.

Самият той изтъкна, че е завършил курс по графология и ако бил на мястото на кмета на Средец инж. Иван Жабов, щял да поиска проверка от прокуратурата дали подписката е истинска.

„Иначе накърняваме интереса на общината, за това че инвеститорът има намерение да дарява 3% от бъдещата енергия на Общината.“ Според Иван Кичев само 1/5 от подписите били истински, всички други били подправени. Очаквайте подробности.