Висока оценка за работата на общинския съвет в Созопол даде неговият председател Георги Пинелов. „Един, колкото и нескромно да звучи, доста успешен мандат“, обясни той. Като един от големите успехи на местния парламент Пинелов посочи, че той вече е много по-открит към хората.

„Абсолютно всяка една информация и всичко, което се случва може да се види в сайта и фейсбук страницата на общинския съвет. Все по-често граждани започнаха да идват на сесиите“,  допълни  Пинелов.

До края на мандата си местният парламент в Созопол ще се събере още два или най-много три пъти. Броят на заседанията зависи от това кога държавата ще има бюджет и дали общините ще могат да приемат свои преди местния вот.

Георги Пинелов допълни, че със сигурност с колегите си не са успели да свършат абсолютно всички поставени задачи, но се надява хората все пак да са оценили положително работата им.

„Надявам се хората да са останали доволни от местното самоуправление и най-вече от законодателната му част, която представлява общинския съвет“.