Това е гневен пост в социлните медии на общинския съветник Георги Маринчев за изявлението на Живко Табаков, който обяви подписка против увеличението на заплатите на съветниците.

„Коментарът ми е груб и нетактичен..., но няма да допусна човече с два мандата и половина като съветник, който сам обяснява по медиите, как е работил по един ден в месеца, да хвърля сянка на всички наши ежедневни усилия в работа и в полза на Бургас, и като казвам всички, имам предвид всички колеги от всички групи.

Обидата е и за тях.“ – категоричен е Маринчев.

По думите му това е лъжа и такова решение никога не е вземано в Общинския съвет на Бургас. А декларацията, че подписка и искане за намаляване размера на възнагражденията ще бъдат внесени до края на годината, той коментира така:

„Какво „Движение на гражданите“ в Бургас? Неговият лидер отказа да участва на последните избори по лични причини, което е разбираемо, след като се ожени за млада и красива жена, която по едно съвпадение стана общински съветник след като той излезе. Да са живи и здрави и много щастливи! Историята на Общинския съвет нямаше досега такава "сапунка", но и това го има в зара. Най-активните и адекватни съветници от тази разпасана команда вече са в нов политически проект. От които семейство Табакови бързо и грубо се разграничи. Но Общинският съвет и гражданите спечелиха поне още една година свободни и активни съветници. Новата съпруга е в напреднала бременност и не присъства на сесиите, което е разбираемо. Заплата взима, защото е в болнични, но явно е твърдо против новата, Четвъртия... така и не му запомних името, защото за повече от три години не го чух веднъж да вземе отношение, по който и да е въпрос.“ - (б. ред. – двамата съветници са Стоян Грозев и Манол Тодоров, които учатваха в изборите за НС от партия „Български възход“, а „Четвъртия“ е Костадин Андонов)

„Това е толкова нагло, че даже не знам как точно да го коментирам. Както писах по-горе, единствените активни съветници Манол Тодоров и Стоян Грозев бяха низвергнати от семейство Табакови“, възмутен е Георги Маринчев (б.ред. – Георги Маринчев учатва активно в политическия и обществен живот в Бургас от много дълги години като представител на „Движение Гергьовден“, а в момента в общински съветник от групата на ГЕРБ).