Над 30 сигнала от бургазлии получил само за месец вече обработва новоизбраният бургаски общински съветник Георги Маринчев. Той е зам.-председател на „Гергьовден”, но влезе от листата на управляващата партия ГЕРБ. Пред Грамофона нюз местният политик обясни, че през следващите четири години няма да работи като строго профилиран съветник.

„В Ню йорк има 9 общински съветници на 20- милионен град. Не напразно го казвам! Преди две седмици търсих противогрипни ваксини за двама възрастни хора, защото се оказа, че в България няма нито една.

Е, намерих ги от Гърция и споменавам това, защото не мога да кажа, че се занимавам само с проблемите на колоездачите в Бургас”, разясни Маринчев. От години той е решил за себе си, че е по-добре да се придвижва из града с колело и смята, че и съгражданите му биха могли да го правят поради ред причини.

Според бургазлията  когато някой има проблем, то той трябва да се реши на момента. „Понякога просто няма нужда от докладни и комисии, от обсъждане и гласуване. Такъв трябва да бъде общинският съветник”, допълни новоизбраният парламентарист.

Маринчев припомни, че се занимава с политика от 1996 година и познава отлично съставите на всички общински съвети през годините.

„В момента твърдя, че настоящият Общински съвет е съставен от изключително качествени колеги, без значение дали някой е управляващ, а друг опозиция. Отидете да видите какво става в по-малките общини от Бургаска област! Там опозицята е смазана. Няма значение какво предлага тя, само поради факта, че предложението идва от нейни представители, то няма да се случи никога. В Бургас въобще не е така.

Напротив, откакто сме започнали да работим, каквото е предложено от нашата опозицията, абсолютно всичко е прието и направено. Да, аз подкрепям колегите от другите политически сили, защото това е разумното. Ако една пешеходна пътека не е добре осветена, има ли значение кой предлага тя да се освети, например? Нали е по-важното да се реши проблемът?”, смята още Георги Маринчев.