Ще помагам на структурите, които съм създавал в Бургас, обеща лидерът на партията Георги Манев

 

Лидерът на СЕК (Средна европейска класа) Георги Манев се оттегля от активния политически живот. Това той съобщи на брифинг пред медиите.

„Решението ми е обмислено и не мога повече да взимам правилните решения как да се развива партия Средна европейска класа“, обясни Манев.

„Имам достатъчно подготвени и надъхани кадри. Сигурен съм, че те ще продължат да работят с добрите си идеи за развитието на СЕК“, каза той.

„С работата си като председател на ПП „Средна европейска класа успях да направя така, че в България започна да се обръща все повече внимание на малкия и среден бизнес, започна да се говори все повече за създаване на българска средна класа с европейски стандарт на живот“ – сподели на финала на своята политическа кариера досегашният лидер на партията.

Георги Манев упълномощава своя заместник Константин Бачийски да представлява ПП СЕК до провеждане на редовния конгрес на 9 октомври.

Конгресът е насрочен преди три месеца и случващата се смяна в партийното ръководство е резултат на добре обмислено решение.

„Оттеглям се от активна политическа дейност на 54 години с чувство на изпълнен дълг, но винаги ще помагам с каквото мога на моите млади колеги от Изпълнителния комитет на ПП „Средна европейска класа“ – сподели Георги Манев.