Кметът на община Царево инж. Георги Лапчев хвърли истинска бомба днес, след като обяви, че няма да се кандидатира на предстоящите местни избори. За мнозина решението му е неочаквано, защото той беше и единствената номинация на общинската структура на ГЕРБ. Оказва се обаче, че решението на царевския кмет не е спонтанно, а доста добре премислено.

„Още преди четири години казах, че това ще е моят последен мандат. Искам да покажа, че има морал в политиката. Човек трябва да излезе с достойнство и да си тръгне когато е на върха“, коментира Лапчев. Той уточни, че остава в партия ГЕРБ, няма да се явява на изборите като независим кандидат за кмет, няма да се включва и в други политически проекти.

„За мен е много важно да има приемственост. За това ще отдам цялата си енергия и ще застана зад човека, за когото вярвам, че може да се справи с трудната отговорност да бъде кмет. За мен това е Марин Киров“, обясни още инж. Георги Лапчев. Той е категоричен, че след 12 години управление ще напусне със задоволство местната администрация.

„Мога да заявя, че нещата, за които мечтаех когато за първи път станах кмет, вече съм ги постигнал. Имаме напълно завършена политика на образованието, инфраструктурата е подобрена значително и със задоволство мога да кажа, че приключих своята работа“, коментира още царевският градоначалник. Той допълни, че е напълно удовлетворен от свършеното през последните три мандата.

„През 2011 година бюджетът на община Царево беше 9 млн. лева. Само след няколко дни ще е общественото обсъждане на бюджета за тази година. Неговата рамка вече е 31 млн. лева. Това увеличение се постигна с много реформи и новаторство в работата на администрацията“, категоричен е Лапчев.

И напомни, че е най-дълго управлявалият Царево кмет в последните 100 години. „За това време нямам нито едни загубени избори и никога не съм се явявал на балотаж.“