Служителите на МВР, които са били командировани по границата, да минават медицински преглед. Това ще иска евродепутатът Ангел Джамбазки.
 
"Те ежедневно се сблъскват с хора, които не са имунизирани. Има риск от зарази, които вече са екзотични за Европа", коментира в Бургас Джамбазки.
 
Той е разговарял с гранични полицаи, с ръководството на Областната дирекция на МВР в Бургас и Регионалната дирекция на Гранична полиция.
 
Липсата на лични предпазни средства, дезифенктанти и санитарни материали е един от проблемите, който униформените са поставили пред него.
 
Основният проблем обаче остава кадровият, допълни Джамбазки. За последните 3 години за командироването на полицаи на границата са дадени близо 30 млн. лева.
 
Тази сума би могла да обезпечи назначаването на 1000 гранични полицаи, са коментирали униформените. "Ако това е вярно, искам да знам, кой финансов гений в МВР е решил парите да отиват за командировки, а не за назначаването на подготвени хора", коментира Ангел Джамбазки.
 
Той ще настоява и служителите, които се изпращат на браздата да бъдат обучавани, за да познават терена, на който ще работят.
 
Евродепутатът ще изиска от министър Румяна Бъчварова и информация за зимното облекло, осигуряването на дърва за огрев и извънредния труд на полицаите.