Един единствен местен политик дойде на протеста на бургаските шофьори срещу високите цени на горивата. Да подкрепи съгражданите си, които са против сегашните цени на горивата в страната, бе общинският съветник и председател на постоянната комисия по туризъм Живко Табаков.

„Поздравявам организаторите на протеста „Шофьори Бургас”. Бургазлии днес проявявиха малко по-голяма будност, колкото и темата да звучи популистка. Гражданите дойдоха тук със сигурност, за да изкажат своето недоволство към това, което се случва в държавата. Няма как хората да останем безпристрастни към тази тема!”, обясни пред Gramofona.com Живко Табаков. По думите му в момента Европа е единствената, която няма някаква облага от това цената на суровия петрол да се повиши.

„Знаете- Азия, Русия, САЩ със сигурност имат това желание. Цената, която е в момента в България обаче е спекулативно висока. Колкото и да се опитва да се вмени на обществото, че това са фактори, които са зад граница, наистина правителството трябва да се намеси в разговори с големите вериги и да се провери дали наистина има картел.

Така както на по-малките бензиностанции могат да бъдат поддържани цени с около 20, 25 стотинки по-ниски, смятам, че това може да бъде постигнато навсякъде”, поясни местният политик, според когото обществото ни е заплашено от поредното обедняване.

В протеста се включиха над 150 шофьори, които блокираха за по-малко от час пътя от квартал Ветрен до Бургас. След това водачите се пренесоха пред сградата на община Бургас.