Вече са ясни кандидатите за кметове от партия „Възраждане“ в осем общини от Бургаска област. Имената им официално обяви пред журналисти депутатът и зам. председател на Народното събрание Цончо Ганев. Две жени от партията ще се опитат да сменят настоящите кметове в общините Несебър и Приморско.

Кандидатката от партията на Костадин Костадинов за Несебърска община е Звезделина Каравелова.

Тя е председател на структурата в морския град, работи в частния бизнес, в сферата на ресторантьорството и туризма.

Звезделина Каравелова

Снежана Йорданова ще опита да смени дългогодишния кмет в Приморско д-р Димитър Германов. Завършила е педагогика, развива частен бизнес в сферата на туризма, председател на „Възраждане“ в Приморско.

Снежана Йорданова

В друга морска община – Поморие, в кандидаткметската надпревара се впуска Димитър Петков. Той е бивш служител в МВР, старши граничен полицаи, многократно награждаван. В момента развива частен бизнес.

Димитър Петков

Георги Чолаков ще се бори за кметското място в Царево. Бивш служител в министерство на отбраната, живее и работи в родния си град. Повече от 15 години се занимава в сферата на интернет услугите и е софтуерен специалист.

Георги Чолаков

Кандидатът за кмет за община Карнобат от „Възраждане“ е Георги Тонев. Заемал е ръководни длъжности във фирми, опериращи в сферата на селското стопанство. В момента е учител в СУ „Христо Ботев“ в Сунгурларе. Семеен, с две деца.

Георги Тонев

Живко Йорданов има амбиции да управява община Сунгурларе. Завършил е педагогика и психология, преминал е специализация в Лондон. В момента е управител на хотел. Семеен, с две деца.

Живко Йорданов

Земеделският производител Митко Янов е кандидатът за кмет на „Възраждане“ в община Камено. Притежава професионален опит като животновъд, зърно и земеделски производител.

Митко Янов

Офицер от запаса се пуска в кандидаткметската надпревара наесен в община Средец. Това е Тони Бимбалов, който в момента развива частен бизнес в областта на селското стопанство.

Тони Бимбалов

„България не се развива добре и продължава да е най-бедната страна. Няма как държавата като цяло да е добре, ако не си оправим градовете и общините“, посочи след представянето на кандидатите за кметове депутатът Цончо Ганев.

И добави: „Оттук нататък „Възраждане“ ще гласува в общинските съвети така, както гласува в парламента. Което е добро за съответната община, нашите съветници ще го подкрепят, без значение кой го е предложил.

Добрите решения не ги отхвърляме, само защото например са предложени от БСП, ИТН или ГЕРБ. Ако са добри за България, ще ги подкрепим категорично“.

Кандидатите за кметове в останалите 4 общини от региона – Созопол, Малко Търново, Руен и Айтос ще станат ясни следващата седмица.