Областният съвет на ДПС-Бургас излезе с декларация в защита на лидера на партията Мустафа Карадайъ. Публикуваме я без редакторска намеса:

„Придържайки се към посланието на почетния председател д-р Ахмед Доган, ние от областния съвет на ДПС-Бургас заявяваме: Във времена на политически хаос и посегателство срещу държавността, заставаме с целия си авторитет и политически опит в защита на председателя на ДПС г-н Мустафа Карадайъ, държавния суверенитет и държавните институции.

Да атакуваш председателя на Движението за права и свободи, една партия, която е гарант за демократичното развитие на България и гарант на мира и разбирателството в региона, е все едно да атакуваш демокрацията и надеждите на българските граждани.

Областния съвет на ДПС-Бургас твърдо заставаме зад председателя на нашата партия г-н Мустафа Карадайъ и категорично се противопоставяме срещу отправени внушения и инсинуации, които целят дестабилизиране на партията и партийните структури.

Г-н Карадайъ е нашият председател - свързващо звено между стотиците хиляди членове и симпатизанти на ДПС, което ни прави силни. Силата е в нашата увереност, че Движението за прави и свободи, ръководена от достоен лидер с визия и политически опит е гарант, че заедно ще успеем да преодолеем този тежък и срамен за българския политически живот момент и ще продължаваме да бъдем активна част от оздравяването на политическата действителност в страната ни“

Ние сме с Вас, г-н Карадайъ!

В края на миналата седмица депутатът Радостин Василев публикува запис от партийна среща на „Продължаваме промяната“. Там се чува как глас казва, че „на Карадайъ ще му сменят главата и до 4-5 седмици ДПС ще има нов председател“. Пръв в защита на лидера на партията се обяви почетният председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган. Той от своя страна обяви: „Всяко посегателство срещу председателя на ДПС е посегателство срещу ДПС и неговите избиратели“.