СДС да напусне коалицията с ГЕРБ, а ръководството на синята партия да подаде оставка. Това предложение е внесено от члена на НИС на СДС и представител за Югоизточна България Дончо Златев по време на заседанието на Националния изпълнителен съвет на партията.

Златев публикува позицията си във фейсбук. Мотивите му са, че в коалицията с ГЕРБ партията се е обезличила и е превърната в присъдружна организация, както и че е загубила доверието на дясно-мислещите хора. За това говорят и резултатите на СДС, които са се стопили повече от двойно в сравнение с изборите през април и партията е получила най-ниския резултат в историята си.

С подаване на колективна оставка ще се даде възможност на ново поколение в СДС, необременено от решенията и действията на настоящото ръководство, да върне доверието на избирателите, да направи всички необходими разговори с други политически субекти и да изведе СДС отново на пътя на успеха, където ще представлява десните хора в България.

С 3 гласа "За", 3 гласа "Против" и 4 гласа "Въздържал се" предложението не е прието.

"Стигнахме до там председателят на СДС да трябва да пита Десислава Атанасова може ли да се изкаже от трибуната на НС, седесарите и ръководството на партията да разбират, че председателят е номиниран за министър ту на отбраната, ту на вътрешните работи без това изобщо да е подложено на каквато и да дискусия, а структурите бяха смазани - силните бяха поставяни в ситуация да бъдат демотивирани, а слабите бяха унижавани.", написа още във фейсбук Златев.

Източник: Offnews.bg