Затова протестите в морския град са вяли, счита местният политик

„Хората в Бургас ги е страх. Ние сме известни като бастиона на ГЕРБ в България. Тук кметът Николов има космически рейтинг и въпреки че той е намалял,  до ден днешен продължава да бъде одобряван.

По тази причина протестите в Бургас са по-вяли”. Това коментира пред Грамофона нюз общинският съветник от коалиция „Демократична България” Димитър Найденов.

По думите му голяма част от бургазлии отделяли от времето и средствата си да пътуват до столицата, за да изразяват недоволството си там.

„Аз ходя на големите протести и там срещам десетки, да не кажа и стотици хора от Бургас, които са пътували по магистралата. Усещането в хората е, че трябва да се натисне максимално в една точка, за да се  получи пробив. Тази точка винаги е била София”, обяви още Найденов.

Той даде за пример морската столица – Варна, където се събират повече протестиращи, отколкото в Бургас. „Варна е откъсната от свободен достъп до София заради безконечното строителство на АМ „Хемус”, а бургазлии имат по-бърз достъп до София. Те намират смисъла да упражнят натиска в конкретната точка, където биха се решили нещата”, допълни още местният политик.

Към днешна дата Найденов определи хората в родния си град  като бедни. „Бизнес-климатът в Бургас е труден, тежък за предприемачите, които зависят от покупателната сила на гражданите. Потреблението е ниско, бизнесът прави слаби продажби, не реализира необходимите му за съществуване приходи, съответно не може да плаща високи заплати, започва да съкращава персонал и повече хора отиват на борсата. А оттам и на терминал 2”, добави Найденов.

Защо той реши публично да се извини пред обществото за взето решение в Общинския съвет на Бургас? Очаквайте интервю с Димитър Найденов в Грамофона нюз.