„Най-голямото богатство на Руен са неговите хора – честни и отрудени!”. Това заяви пред хиляди жители и гости бургаският депутат от ДПС Севим Али. Той пристигна за честването по повод 40 години от основаването на бургаската община.

Али допълни, че благодарение на можещия и знаещ екип на администрацията, Руен е един от най-бързо развиващите се региони в страната.

„Вие, хората сте тези, които през всички години, от зората на демокрацията до днес, решавате и гласувате вашите интереси и приоритети да се отстояват от ДПС, за което искрено ви благодарим”, допълни в словото си народният представител.

Дълги поздравления и благодарности отправи и един от най-важните хора в Общината, а именно кметът Исмаил Осман. „За общините 40 години не са много дълъг период. Искам да пожелая на община Руен да празнува още 20 пъти по 40 години! Казвам едно голямо благодаря на председателя на ДПС Мустафа Карадай и на парламентарната група на ДПС, която макар да не е многобройна, е много експедитивна и мощна”, заяви Осман.

Руенският кмет припомни, че само преди няколко месеца приключи един от мащабните проекти за ремонт на площада в центъра.

Не пропусна да отбележи, че за направата на улици в Общината са заделени 1 800 000 лева. Едни от пътищата вече са готови, а по други още се работи.

„Бяха отпуснати пари и за 6 спортни площадки и мини футболни игрища в селата Струя, Вресово, Разбойна, Ръжица, Рожден. Със средства от общинския бюджет миналата година асфалтирахме пътя от село Дъскотна до село Планиница.Тепърва имаме и други работи да свършим. Когато сме заедно,откриваме начин за намиране на финансиране”, завърши руенският кмет.

Специално за празника в Руен пристигна целият политически лъч на ДПС, много хора от близките населени места, гости от Турция.

По традиция честванията не минаха без конни надбягвания, спортни турнири, мотокрос, фолклорни изпълнения, мазни борби, които и тази година събраха огромен брой зрители.