„Партия Възраждане няма да спре дотук с опитите за решаване на проблема с националната валута“. Това коментира пред журналисти бургаският народен представител Борис Аладжов. По думите му Конституционният съд е погазил грубо Конституцията на страната и Закона за референдумите.

„В него е записано, че за провеждането са нужни 400 000 валидни подписа, които да са внесени в Народното събрание. Нямаше как да оставим решението на съда без съответните действия и затова започнахме редица протести – блокади на ГКПП и пристанищата.

Целта ни не е да пречим на хората или да вредим на бизнеса, а по-скоро да покажем нашата решилност и потенциала на нашите структури, които са над 120 в цялата страна. Искаме да покажем, че ако продължават да се погазват грубо българските закони и не се зачита волята на българския народ – ще предприемем по-решителни действия“, уточни депутатът.

Аладжов допълни, че след седмица от партията започват мащабна кампания, която да стигне до всички български населени места, дори и до най-малките села.

В анонс народният представител каза, че на 12 април в София ще се проведе голяма европейска конференция. „На нея „Възраждане“ ще стане официално част от политическото семейство на „Идентичност и демокрация“, която в момента е представена със 73 евродепутати.

Най-много представители има от партията „Северна Лига“ на Матео Салвини, „Национален сбор“ на Марин Льо Пен, „Алтернатива за Германия“ на Тино Крупула и „Партия на Свободата“ на Герд Вилдерс“, обясни още бургаският депутат.

Той допълни, че от партията очакват да излъчат трима евродепутати на предстоящите избори.

„Ще направим опит и да предоговорим пагубната за страната зелена сделка, която напрактика оказва влияние в няколко сектора – затваряне на предприятия от Маришкия басейн, които доставят около 40 % от електроенергията в енергийния микс в страната, минем през това, че на български плодородни земи се изграждат фотоволтаици, които унижощават земеделието и хранителния суверенитет, и стигнем дотам с намерението за паркове с ветрогенератори по Българското Черноморие, с което се унищожава поминъкът на хиляди рибари и се убива и напълно унижощеният и без това туризъм в България“, коментира още Борис Аладжов.