Все повече сигнали има за появата у нас на украинската организирана престъпност БРАТВА. Това обяви бургаският депутат от ГЕРБ Любен Дилов. „Нашите сведения от улицата са, че в момента те тормозят своите. С тях се занимават. рекетират ги, лъжат ги, че ще им осигурят по-добри места за настаняване. Това обаче много бързо може да се промени с началото на активния сезон“, отчита Любен Дилов.

Според него и полицията, и родната организирана престъпност „ще се видят в голямо нанагорнище“. Той припомни, че по времето на Бойко Борисов като главен секретар в МВР, в страната ни е имало сблъсъци с представители на украинската мафия. „Беше си направо гангстерска война по улиците. Тогава и нашата полиция, и нашите мутри бяха много по-подготвени“, твърди Дилов.

Според него правителството ни продължава да не е подготвено и да не се справя с бежанската криза. А тя, отчитат и международни наблюдатели, ще се задълбочи.

„За България се очертава сценарий от 250 – 300 хиляди души. Правителството твърди, че е готово да се справи, но според мен, май не е така“, коментира още бургаския депутат. Добрата новина, според него е, че все пак в България сме постъпили най-цивилизовано спрямо украинските бежанци и сме ги настанили в хотели.

Това обаче се е случило, най-вече защото страната ни е била неподготвена и не сме имали план за действие. Дилов е категоричен, че след 1 юни ще има сериозно напрежение, защото преместването на бежанците от хотелите няма да мине без сътресения.