Областен клуб на жените към ДСБ бе учреден в Бургас.  Сред амбициозните дами има представителки на бизнеса, образованието, здравеопазването, творческите среди. На учредяването в Бургас присъстваха Жени Шиер и Кристина Петкова - заместник-председателки на Националния клуб на жените към ДСБ.

Националният клуб на жените към ДСБ бе създаден по инициатива на Националното ръководство на партията на Изпълнителен съвет през май 2016 г. Оттогава се учредяват областни клубове в цялата страна.

Бургаският дамски клуб ще бъде ръководен от Весела Райкова-Грекова - инженер по съобщителни и осигурителни техники и системи и педагог, кандидат-депутат от бургаската листа на коалиция Нова Република. „В обществото са назрели проблеми, чието решаване трябва да не търпи отлагане. Взаимосвързани са проблемите в училището, семейството, здравеопазването, проблемите на възрастни и млади хора, както и на такива в неравностойно положение”, коментира Райкова.

Жените са решени да провокират управляващите за намаляване на ДДС и други мерки, които биха подпомогнали развитието на малкия и среден бизнес. Те издигнаха глас да се вземат мерки за изследване зависимостта между замърсяването на въздуха в региона и високата степен на някои заболявания – алергии, щитовидна жлеза и други. Колкото до младите хора всички бяха категорични, че системата на образование не отговаря на необходимостите на съвременните млади хора и оттам идват много от проблемите при тях.

Жените ще учредят различни групи по интереси и ще инициират на първо време различни срещи и творчески инициативи. Още на 18 март те организират дарителска инициатива на картини, книги, фотоси и други предмети и произведения на изкуството, които ще бъдат разиграни след това на благотворителен бал.