Дамите от Приморско предадоха на семейството на малкия Александър Драков 1200 лева, събрани на тазгодишната им благотворителна кулинарна изложба. Средствата ще бъдат използвани за лечението на седеммесечното дете, което страда от рядко онкологично заболяване. Жени ГЕРБ Приморско традиционно провеждат своята кулинарна изложба в средата на декември.

„Организираме събитието вече трета година. Преди всяка изложба избираме заедно благотворителна кауза, която да подкрепим. През изминалите години дарихме събраните средства за старчески дом и в помощ на социално слаби семейства. Нашата инициатива в помощ на малкия Александър е само началото и вярвам, че ще се включат и много други наши съграждани.“- каза председателят на Жени ГЕРБ Приморско Яна Жекова.

Празничното събитие събра дами както от Приморско, така и от близките населени места.

Десетки кулинарни изкушения бяха изложени и разпродадени, а най-търсени сред тях бяха тортите и коледните сладки. Най-впечатляващата торта във формата на къщичка с еленчета бе откупена от председателя на областната структура на ЖГЕРБ Бургас Ева Михалева. Тя подари уникалното сладкарско творение на семейството на Александър. Участниците в кулинарната изложба бяха поздравени от народния представител от ПП ГЕРБ Бургас Ивелина Василева и общинския координатор на партията в Приморско Захарина Неделчева.