С изборите през юли постигнахме същия успех като при тези през април. За двама-трима депутати повече за една партия и по-малко за друга, дадохме 50 – 60 милиона лева. А тези средства, коментира пред „Дарик“ д-р Зияд Ел Масри, можеха да бъдат използвани за нещо съвсем друго - за нещо полезно в помощ на обществото.

„Ниската избирателна активност не беше никаква изненада. На хората им омръзна от дискусии, партии, едни и същи лица на политическата сцена. Ако погледнем на дясно ще видим хора като сапуни... с определен срок на годност.

За четири-пет години изчезват. Същите тези сапуни, смениха много различни цветни опаковки, но в крайна сметка се стопиха. За 30 години видяхме смесица между дясно и център, абсолютен миш-маш между политики и идеи. Срокът на Костов например беше 7-8 години. После неговите хора скочиха при Царя, после при Борисов“, каза собственикът на първата частна болница у нас д-р Ел. Масри.

Липсата на промени, отчете той, доведе и до ниската избирателна активност при последните избори в началото на месеца. „Лявото така и не успя да убеди хората, че социализъм и комунизъм са две различни неща.

Затова и БСП постига едни и същи резултати от години. Но трябва да се отчете, че поне са стабилни в резултатите си, докато партии в дясното пространство не могат да се похвалят с подобна постоянност“, каза още той.

60% от българите, които не гласуваха на практика ни показаха, че са изтощени от познатите ни модели на управление, убеден е д-р Зияд Ел Масри.